Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Älvtrafik och flygbussar toppar Transdevs kundnöjdhet

Flygbussarnas olika linjer har genomgående nöjda kunder. Foto: Flygbussarna.

Nästan nio resenärer av tio är nöjda med sin resa med Transdev, enligt en kundundersökning som företagit låtit göra. Allra nöjdast är de som reser med Styrsöbolagets trafik över Göta Älv i Göteborg, sedan följer Flygbussarna och trafik i Skåne.

Enligt den undersökning som Transdev låtit göra uppskattar resenärerna hög turtäthet på många linjer, att förarna kör mjukt och behagligt, att det är lätt att köpa biljett och att personalen är trevlig och serviceinriktad. Dessutom anser resenärerna att det är tryggt att resa med företaget.

Transdev kör flera olika transportslag och under flera olika varumärken som Flygbussarna och Styrsöbolaget. I höstas hamnade Styrsöbolaget i topp med Älvtrafiken i centrala Göteborg som fick en kundnöjdhet på 98%.

– En hög kundnöjdhet är ett av våra främsta mål inom företaget och att vi får kvitto på att vi håller i vår goda nivå är mycket glädjande för oss. Det är förstås tack vare det fina arbetet som görs varje dag i kundmötet. Men även allt det som sker bakom kulisserna för att säkerställa en bra service. Det handlar exempelvis om planering, underhåll och samverkan med våra partners som har beställt trafiken av oss, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör vid Transdev Sverige.

Transdev genomför undersökningar av kundnöjdheten upp till två gånger om året. Inom varje trafikområde samlar man in cirka 300 svar som sammanställs i syfte att ta reda på vad resenärerna tycker om företagets trafik. Kundundersökningarna har genomförts sedan 2010. Under hösten 2017 deltog 26 depåer och linjer i undersökningen och man samlade in över 8000 enkäter.

Det här är Transdevs egen topplista över kundnöjdheten:

Styrsöbolaget Älvtrafiken: 98%
Flygbussarna Bromma-Sundbyberg – Arlanda 96%
Malmö-Lund 95%
SkåneExpressen Hörby 94%
Flygbussarna Göteborg-Landvetter 94%
Flygbussarna Malmö-Sturup 93%
Flygbussarna Liljeholmen – Arlanda 93%
Styrsöbolaget Skärgårdstrafiken 92%

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)