Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu ett rekordår i Boden

Bussresandet i Boden slår rekord varje år. Foto: Bodens kommun.

Att det går att öka kollektivresandet även i mindre städer är utvecklingen i Boden ett bevis på. 2017 blev ett nytt rekordår för lokaltrafiken i kommunen. Antalet resor uppgick till 572 197 vilket är den högsta siffras om uppnåtts och det är också första gången som resandet överskrider en halv miljon under ett år. Det är en ökning med drygt 14 procent eller 80 126 resor i förhållande till förra året.

Bodens kommun har som ambition att nå kollektivtrafikbranschens fördubblingsmål. Under ett antal år har kommunen arbetat med att förbättra lokaltrafiken, bland annat genom linjesträckningar, fler försäljningskanaler, förlängd vintertidtabell, etablering av bussnavet på Medborgarplatsen och riktade satsningar på ungdomsresandet.

Kommunen har också satt upp strategiska mål när det gäller ett ökat resande. Målet för 2017 var 20 resor med invånare, men det har man nu överträffat med råge. Så här har resandet med den lokala busstrafiken i Boden utvecklats de senaste åren:

2014    336 182 resor  15 resor/invånare
2015    406 844 resor  18 resor/invånare
2016    492 071 resor  22 resor/invånare
2017     572 197 resor  25 resor/invånare

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)