Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussar kan väcka Tranås ur Törnrosasömn

I höstas fick Värnamo laddhybridbussaar i stadstrafiken. Tranås kan bli nästa mindre stad i Jönköpings län som får elektrifierad busstrafik. Foto: Volvo.

Tranås kan bli nästa mindre stad med elbussar i Jönköpings län efter Nässjö som har hybridbussar och Värnamo som i höstas fick en stadstrafik med laddhybridbussar. Nu ser Jönköpings Länstrafik (JLT) på elbussar som ett alternativ för att få fart på bussresandet i Tranås, rapporterar SvT Jönköping.

– Vi ser på alternativen och elbussar är ett av dem. Utvecklingen går väldigt snabbt just nu. Det ska bli spännande att se om vi kan väcka upp kollektivtrafiken i Tranås ur Törnrosasömnen, säger Erik Andersson, trafikutvecklare på JLT till SvT Jönköping.

Ett färdigt beslutsunderlag ska presenteras i mars och om regionens politiker säger ja till en utbygggd stadstrafik i Tranås kan det bli aktuellt för JLT med en satsning på åtta – tio miljoner kronor. Tre nya bussar ska då sättas i trafik.

Idag görs det omkring 50 000 bussresor om året i den lilla smålandsstaden, men JLT hoppas att en utbyggd busstrafik kan få 200 000 årliga resenärer. Siktet är inställt på trafik mellan klockan 6 och 22 och halvtimmestrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)