Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stadigt uppåt i Umeå – mobila biljetter allt viktigare intäktskälla

Lokaltrafiken i Umeå får stadigt fler resenärer. Foto: Ulo Maasing.

Tätortstrafiken i Umeå redovisar ännu ett år med bra resandeökning. Under 2017 gjordes drygt 8,7 miljoner resor med den så kallade Ultratrafiken. Det är cirka 650 000 fler resor än år 2016, eller 107 procent fler resor än år 2005. Mobila biljetter kommer redan i år att  stå för 25 – 30 procent av biljettintäkterna.

Nästan nio procent av resorna med Ultratrafiken görs nu med biljetter köpta i mobiltelefon.

– Med fler köpmöjligheter sedan december 2017, det vill säga periodkort, besökskort och Swishbetalning, gissar vi att cirka femton procent av resorna i år kommer att göras med mobila biljetter, uppger Umeås kollektivtrafikchef Fredrik Forsell.

De mobila biljetterna blir en allt viktigare intäktskälla för Ultratrafiken.

– Att cirka femton procent av resandet görs med mobila biljetter innebär att mellan 25 och 30 procent av biljettintäkterna redan i år kommer från mobila biljetter. Det innebär att vi på bara ett fåtal år har förändrat kartan totalt när det gäller hur vi får våra intäkter, säger Fredrik Forsell.

Han räknar också med en fortsatt stark resandeökning.

– Vårt mål är nio miljoner resor i år och tio miljoner resor år 2020.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)