Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre lönsamhet för taxijätte

Cabonline Group förbättrade sitt resultat i fjol.

Taxijätten Cabonline Group förbättrade sin lönsamhet avsevärt under förra året. Det framgår av företagets bokslutskommuniké som publicerades på onsdagen. I Sverige och Norge är cirka 3500 åkerier anslutna till Cabonline Group med tillsammans ca 7000 fordon under olika varumärken. Bland dessa finns TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi.

– Cabonline avslutade året bra med en stark förbättring av lönsamheten under kvartalet jämfört med motsvarande period 2016. Det är resultatet av ett systematiskt effektiviseringsarbete, säger Cabonline Groups vd Peter Viinapuu.

Cabonline Groups nettoomsättning uppgick i fjol till 5 665 miljoner kronor, en ökning med 2 procent jämfört med samma period föregående år. Tillväxten beror främst på att Cabonline under året har förvärvat flera taxiföretag, både i Sverige och i Finland.

Rörelseresultatet blev 51 miljoner kronor mot 21 miljoner år 2016 och resultatet före skatt uppgick till – 86 miljoner, jämfört med -78 miljoner år 2016.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)