Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ganska förnybart till Vasaloppet

Drivmedelsföretaget Preem erbjuder ganska fossilfria bussresor till Vasaloppet. Foto: Preem.

Deltagare i Vasaloppet kan åka gratis buss till loppet. Det är loppets huvudsponsor, drivmedelsföretaget Preem, som arrangerar bussresor från Stockholm, Göteborg och Sundsvall direkt till Sälen för deltagare. Och det blir ganska fossilfria bussresor.

Enligt Preem körs nämligen 83 procent av vasaloppsbussarna på Preems Svanenmärkta Evolution Diesel Plus, med minst 50 procent förnybart innehåll i form av bland annat tallolja, en restprodukt från skogsindustrin.

– Det finns många goda mervärden med bussåkandet. Förutom att det är bra för miljön ökar det även säkerheten då trötta åkare inte sätter sig bakom ratten och kör, säger Ulrica Bååthe, chef för marknadskommunikation på Preem.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)