Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jönköpingsföretag säljer biljetter i polsk storstad

Mickiewicz-avenyn i centrala Lodz, Polen. Foto: Michał Oziębło/Wikimedia Commons.

Det Jönköpingsbaserade IT-företaget Infospread växer stort i polsk kollektivtrafik. Sedan förra veckan har Infospreads polska dotterbolag avtal att sälja mobilbiljetter i Polens tredje största stad Lodz som har omkring 700 000 invånare. Det är den trettonde regionen i Polen som nu får tillgång till mobilbiljetter via Zbiletem.pl som är produktnamnet för Infospreads produkt i Polen.

2015 lanserades Zbiletem som säljer periodbiljetter för kollektivtrafik i 12 regioner i Polen. Senaste tillskottet innebär ett stort kliv framåt för Infosporead på den polska marknaden.

– Det är den största staden som vi levererar till, en stad i Göteborgs storlek. Vi utökar nu produktportföljen i Polen med att även sälja enkelbiljetter, säger Stefan Johansson VD för Infospread Euro AB.

I Sverige använder två tredjedelar av länstrafikbolagen/kollektivtrafikmyndigheterna Infospreads mobila lösningar med bland annat smarta tidtabeller, reseplanerare, mobilbiljetter, swishbetalningar, bokning av anropsstyrd trafik, möjlighet att följa bussen i realtid i mobilen med mera.

På den svenska marknaden levererar Infospread idag sin mobilapp till fjorton länstrafikbolag och två stadstrafikföretag.

Enligt företaget har det i Polen hittills funnits ett motstånd mot att betala i mobiltelefonen. Det har gjort att kollektivresenärer har köpt sin periodbiljett på webben och fått den skickad till mobilen. Den knyts också till ett personnummer för att möjliggöra biljettkontroll även om exempelvis resenärens mobilbatteri är urladdat. Det innebär att Infospread har levererat ID-baserade lösningar många år i Polen.

Nu har man tagit sina erfarenheter av enkelt och snabbt biljettköp till Polen. I Lodz har just tydligheten och enkelheten lyfts fram för den nya produkten som har fått stor medial uppmärksamhet lokalt. Nu sker hela köpprocessen på några sekunder direkt i mobiltelefonen.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)