Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig ökning av appköp i Värmland

Även i Värmland ökar bussresandet. Foto: Värmlandstrafik.

Digitaliseringen av kollektivtrafiken fortsätter i rask takt. Biljettköpen via Värmlandstrafiks mobilapp ökade i fjol med 73 procent, jämfört med år 2016. Mest är det vuxna som nu i allt högre grad använder sig av möjligheten att köpa biljett via appen. Det framgår av Värmlandstrafiks tertialrapport där helåret 2017 summeras. I rapporten redovisas inte resor som enbart har gjorts med stadshussarna i Karlstad och som Karlstadsbuss har ansvaret för.

Det totala antalet resor med Värmlandstrafik för 2017, inklusive resor med övergång till Karlstad tätortstrafik, uppgick i fjol till 9,6 miljoner resor, vilket är 2,6 % fler resor än föregående år. Resandet har ökat med alla trafikslag.

Resor inom linjetrafik buss (inklusive övergång till Karlstad tätortstrafik) har ökat med 2,6 %. Största ökningen har gjorts i Hammarötrafiken som ökat med 8%.

Resandet med tåg har ökat mer marginellt.

Inom servicetrafiken har totalt ca 244 000 resor genomförts. Antalet resor har ökat marginellt mot tidigare år.

Separat skoltrafik har haft en stor ökning av resor, 8,3 % jämfört med 2016. Störst orsak till ökningen inom separat skoltrafik är att vissa av Värmlandstrafiks ordinarie linjer med buss gjorts om till separat skolskjuts. Även den omfattande ökningen av elever från boenden för nyanlända, ökad elevrörlighet och centralisering av skolor har bidragit till ökningen av resor

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)