Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina nobbas ersättning för skadade ledbussar

Ingapengar. Nobina skadade tretton ledbussar vid ett vägarbete i Malmö och kräver kommunen på 700 000 kronor i ersättning. Nix, säger gatukontorets försäkringsbolag. Foto: Riksbanken.

Malmö kommun nekar att ersätta bussoperatören Nobina för skador på tretton av företagets ledbussar. Bussarna skadades vid ett vägarbete då de körde över tillfälliga vägbulor i ett vägarbetsområde, skriver Skånska Dagbladet.

Till gatukontoret i Malmö skrev Nobina att ”Det tillfälliga gupp som byggdes utanför Midhem i Malmö räckte för bilar och lastbilar samt våra korta bussar men ledbussar drog sönder leden. Dimensionen på guppen var alldeles för hög”.

Nobina ansåg att gatukontoret eller entreprenören vid vägarbetet inte hade informerat tillräckligt och krävde 700 000 kronor i ersättning för skador på bussarna.

Icke, säger Malmö gatukontors försäkringsbolag, som framhåller att byggentreprenören hade informerat om vägarbetet enligt de rutiner som gatukontoret och Skånetrafiken hade enats om. Dessutom hade vägarbetet diskuterats vid ett möte där även Nobina var representerat.

Dessutom, framhåller försäkringsbolaget, fanns skyltar som visade att man körde in i ett vägarbetsområde med ojämn väg och slirig vägbana. Alla brunnsbetäckningar och fräskanter var dessutom sprayade med fluorescerande färg.

Kommunen har inte varit oaktsam, framhåller försäkringsbolaget och villinte betala en enda krona till Nobina.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)