Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus ökar i väst

FlixBus ökar i västra Sverige. Foto: FlixBus.

Den europeiska expressbussjätten FlixBus ökar trafiken i västra Sverige. I slutet av april etablerar man en ny expresslinje mellan Oslo och Köpenhamn via Göteborg, samtidigt som man kopplar Uddevalla till sitt linjenät. FlixBus uppger att Göteborg är den stad där man har haft den största passagerarökningen sedan man startade trafik i Sverige.

– Sedan vi etablerade ett inrikes linjenät i Sverige med FlixBus har vi dubblat antalet passagerare i de flesta städer som vi trafikerar. Göteborg utmärker sig som staden med den allra största passagerarökningen. Där har vi minst fyra gånger fler passagerare än i somras. Den ökande efterfrågan i de orter där vi finns gör att vi kommer att satsa på fler avgångar och utökar vårt nätverk under 2018, berättar Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Norden.

Företaget uppger att man nu har planer på att både öka antalet avgångar och knyta till sig nya busspartners i Sverige. Under året kommer befintliga linjer att utvidgas, nya resmål kommer att knytas till det svenska nätverket och flera mindre städer kommer att få utökade förbindelser.

Enligt FlixBus har man som mål att bli marknadsledade i svensk expressbusstrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)