Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabb elektrifiering i tysk storstad

Bremen. Bara elbussar 2025? Foto: Ulo MAasing.

Den gamla tyska hansestaden Bremen kan ha enbart elbussar i stadstrafiken från 2025. Staden är ungefär lika stor som Göteborg. Tidigare var planeringen inriktad på att ungefär en fjärdedel av de 220 stadsbussarna skulle vara eldrivna vid mitten av nästa årtionde, men nyligen deklarerade miljösenatorn (dvs miljöborgarrådet) Joachim Lohse att han nu siktar på en betydligt snabbare omställning till elbussar.

Enligt tidningen Weser Kurier menar Lohse att en fullständig omställning till elbussar kan ske så snart, ”bara alla aktörer gör sin läxa”.

Lohse, som tillhör De Gröna, pekade ut fordonsindustrin som en av dem som måste göra sin läxa.

– För närvarande är elbussar dubbelt så dyra som vanliga dieselbussar och har en alltför kort körsträcka. Det måste de jobba med. Det gäller särskilt tyska busstillverkare som knappast har några elbussar i sitt sortiment, sa Lohse inför stadsfullmäktige.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)