Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kampanj för kvinnors trygghet i kollektivtrafiken – #PT4ME

Kvinnor på en flygbuss. Foto: Transdev.

Idag, torsdag, lanserar den internationella kollektivtrafikunionen (UITP) tillsammans med Världsbanken en global kampanj för kvinnors säkerhet, trygghet och lika möjligheter i kollektivtrafiken. Bland andra Transdev har anslutit sig till kampanjen som en av mer än 70 organisationer, trafikhuvudmän och operatörer. Antalet ökar för varje dag, Kampanjen har fått namnet Public Transport for Me, #PT4ME.

I kamanjen har UITP tagit fram en särskild video som också kommer att visas i förkortad form på tåg, spårvagnar, bussar och hjållplatser/stationer över hela världen. Bakgrunden är en internationell studie som UITP gjort och som visar att 80 procent av kvinnorna är rädda för att trakasseras i kollektivtrafiken.

Att få kvinnor att känna sig trygga i kollektivtrafiken är följaktligen en av de stora utmaningarna för transportbranschen.

Inom Transdev, ett av de företag som stöder kampanjen, har Thierruy Mallet, vd för Transdev Group, skrivit ett meddelande riktat till alla Transdevs medarbetare för att visa sitt stöd för kampanjen.

Här är UITP:s video, i såväl kort som lång version:

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)