Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kinesisk satsning för RK Travel Group

RK Travel Group köper in sig i ett kinesiskt reseföretag. På bilden: Fredrik Helgesson,RK, Leif Sun från reseföretaget Rui Kai och RK:s vd Göran Grell.

Grossistföretaget RK Travel Group gör nu en satsning på Kina. Satsningen är dubbelriktad, det vill säga man kommer att arbeta med såväl resor till Kina som inkommande turism från Kina till Skandinavien. RK har tecknat ett intentionsavtal att bli huvudägare i Rui Kai International Travel Service CO. med huvudkontor i Beijing. Rui Kai är redan idag verksam både inom inkommande resor till Kina som utgående till Skandinavien.

– Alla som har varit i Kina inser att vi bara är i början av en fantastisk marknad. Den asiatiska resemarknaden i allmänhet och Kina i synnerhet kommer att explodera. Det finns ett rekordstort intresse för resor till Europa och även till Norden. Norden erbjuder en bra miljö och en fantastisk natur som står i stor kontrast till Kina. För en kines känns Norden äkta, rent och exotiskt, säger Göran Grell, vd för RK Travel Group AB.

– Vi på Rui Kai är både stolta, glada och förväntansfulla att få bli en del av RK. Allt i Kina går snabbt och talen är stora. Endast 10% av kineserna har pass (140 miljoner människor). De har alla en mycket god ekonomi och är reslystna. Det kinesiska utlandsresandet förväntas växa med 20% om året i minst 20 år. Här ska Rui Kai vara en stor spelare, säger Leif Sun, som är svensktalande kines och för Rui Kai.

Leif Sun presenterade RK:s Kinasatsning på RK:s egen TUR-mässa på torsdagen. Foto: Ulo Maasing.

Leif Sun medverkade också på RK Travel Groups egen ”TUR”-mässa på torsdagen. I en humorfylld presentation presenterade han den kinesiska resemarknaden, både för inkommande turism till Norden och för nordiska arrangörer till Kina.

Han pekade på att av Kinas 1,7 miljarder har idag 170 miljoner pass. Förra året svarade kinesiska besökare för 6,5 miljoner hotellnätter i Norden.

– Det kanske är era framtida resenärer på bussarna,kommenterade RK Göran Grell.

– Redan i sommar kommer våra första resenärer till Sverige, Norge, Danmark och Finland, förklarade Göran Grell.

– RK har redan idag drygt 30 000 resenärer inom Norden. Självklart kan vi, tack vare det, få bra priser och villkor som kommer våra kinesiska resenärer till godo. Vår ambition är att våra befintliga svenska kunder även ska få köra dem i sina bussar. Det blir ett fint komplement till deras och vår huvudaffär.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)