Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lyxiga buss-o-gram ska locka bilister till bussen

Bus-o-gram ska locka bilister till bussen i Sörmland. Foto: Sörmlandstrafiken.

Vana bussresenärer i Sörmland får nu en möjlighet att locka bilister till bussen.Det är Sörmlandstrafiken samt Eskilstuna och Nyköpings kommuner som lanserar en kampanj som man har döpt till Buss-o-gram. Kampanjen går ut på att bilister får ett lyxigt förpackat busskort hemskickat med en hälsning från deras bussåkande vänner och bekanta.

Alla som har en periodbiljett på sitt gröna resekort från Sörmlandstrafiken har möjlighet att delta i kampanjen. Personen får då chansen att ge en bilberoende person i sin närhet en ögonöppnare om bussens fördelar. Det sker genom att man skickar ett buss-o-gram som innehåller ett reskort laddat med två gratisresor, det vill säga 48 kronors reskassa.

Förutom själva lådan med det förladdade resekortet innehåller buss-o-grammet också en personlig hälsning från avsändaren med en motivering till varför mottagaren ska börja åka mer buss.

– Rekommendationer som kommer från någon i ens närhet väger alltid tungt. På sikt hoppas vi att de som nu får prova på att resa med bussen kommer att välja bort en del av sina bilresor för ett smartare och mer hållbart alternativ framöver, säger Johan Tollén, kommunikatör på Sörmlandstrafiken.

Och nej, utskicket sker från Sörmlandstrafiken så att avsändaren inte behöver kosta på sig frimärken eller gå till brevlådan.

– Nu tar vi hjälp av våra trogna resenärer som får en chans att tipsa vänner och bekanta om hur bra bussen kan fungera för många resor i Eskilstuna och Sörmland. Vi liter ju mest på vänner och bekanta och där tror vi att buss-o-gram blir ett bra sätt att nå nya resenärer, säger Olov Åslund, projektsamordnare Eskilstuna kommun.

– Vi hoppas att många trogna bussresenärer i Nyköping passar på att bjuda in en vän att också testa bussen, som ju är ett enkelt och smidigt sätt att resa, säger Anna Gustafsson, kollektivtrafikstrateg i Nyköpings kommun.

Kampanjen genomfördes första gången under hösten i Eskilstuna. Den gången kom det in ungefär 100 svar från resenärer som ville skicka buss-o-gram. Den här gången utvidgas kampanjen till att gälla i hela Sörmland.

Kampanjen finansieras med projektpengar från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)