Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Merkel öppnade största resmässan

Tysklands förbundskansler Angela Merkel invigde på tisdagen den stora resmässan ITB i Berlin.

Befriad från bekymmer med regeringsbildning invigningstalade på tisdagskvällen Tysklands förbundskansler Angela Merkel inför öppnandet av ITB-mässan i Berlin på onsdagen. ITB är med råge Europas största resmässa med omkring 10 000 utställare från 186 länder.

Medan andra mässor i resebranschen i Europa går kräftgång eller tilloch med har försvunnit, som TUR i Göteborg, har ITB hållit ställningarna. I år är det 52:a året i rad som mässan hålls på den gigantiska Berlinmässan.

Arrangörerna räknar med mer än 100 000 internationella fackbesökare under mässan som pågår till och med söndag denna vecka. Även i ett annat avseende är mässan mycket intrnationell.  Över 80 procent av utställarna kommer från andra länder än Tyskland, Inte minst antalet utställare från Kina ökar snabbt.

I likhet med tidigare år kombineras ITB med ett omfattande konferens- och seminarieprogram.

I år ligger ett visst fokus på ITB också på segmentet lyxresor. Två andra områden som växer och som ITB ägnar ett särskilt intresse är äventyrsresor och LGBT-resor, alltså resor med gay- och transpersoner som målgrupp.Det är en betalningsstark kundgrupp som reser mycket.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)