Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektriskt från Volvo till Polen

Volvo har fått en order på 16 elektrifierade bussar till den polska staden Inowrocław. Foto: Volvo.

Volvo Bussar har fått en order på sexton elektrifierade bussar till den polska staden Inowrocław. Ordern avser åtta helelektriska bussar och åtta elhybrider. Det är den första order som Volvo får från en polsk stad på båda bussmodellerna. Som första stad i Polen ska Inowroclaw uppgradera sin bussflotta till att bestå av enbart elektrifierade bussar.

Redan nu rullar hybridbussar från Volvo i staden och snart får de sällskap av åtta Volvo 7900 Electric och åtta Volvo 7900 Electric Hybrid. Bussarna ska byggas i Volvos fabrik i Wroclaw i Polen. Samtliga bussar ska levereras under 2018.

Elbussarna säljs i form av en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier. Bussarna kommer ha två olika laddningsmöjligheter; snabbladdning vid ändstationerna med pantograf, och laddning med CCS kabel i depå. Laddstationerna kommer baseras på det gemensamma gränssnittet OppCharge, som innebär att laddstationerna kan utnyttjas av elektrifierade bussar från andra tillverkare.

Volvo har tidigare levererat hybridbussar till Polen och Volvo 7900 Hybrid rullar bland annat i Wrocław, Sosnowiec, Inowrocław, Tarnowskie Góry och Warsawa. Förra året levererade Volvo 35 hybrider till Sosnowiec som nu har den största flottan med Volvo hybridbussar i Polen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)