Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Volvo under stillsam februari

Volvo placerade sig etta på topplistan över nyregistrerade tunga bussar under februari. Foto: Volvo.

Volvo toppar nyregistreringarna av tunga bussar under en stillsam februarimånad. Det visar färska siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Under februari registrerades totalt 48 nya bussar (både lätta och tunga), 23,1% fler än under samma tid förra året, då 39 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 91 bussar, 4,6% fler än förra året, då 87 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 32 under februari, 28,0% fler än under samma tid förra året då 25 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 58 tunga bussar, 1,8% fler än under motsvarande period förra året då 57 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar under februari 2018:
Volvo 12
Scania 9
Setra 7
VDL 2
MAN 1
Mercedes-Benz 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)