Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre väntan i Landskrona

När en pendlare kliver av bussen ska hen se när bussen eller tåget går, och till exempel kunna besluta om hen hinner med att ta en kaffe istället för att rusa till avgången. Foto: Skånetrafiken.

En vänthall för buss- och tågresenärer som enligt Skånetrafiken är unik har nu invigts i Landskrona. Ny inredning och nya informationssystem är viktiga inslag i vänthallen, där resenärerna enligt Skånetrafiken kan vänta sig en helt ny upplevelse i hallen. Den nya vänthallen i Landskrona är först ut i ett pågående arbete från Skånetrafiken för att göra vänthallar mer funktionella, kundvänliga och välkomnande.

Den nya vänthallen är ett samarbetsprojekt mellan Landskrona stad, Trafikverket och Skånetrafiken. Landskrona stad driver en upprustning av stationsområdet där en ny stationsbyggnad med vänthall och kommersiella lokaler ingår. Staden ansvarar för byggnationen och infrastrukturen på området.

– Detta är ytterligare en satsning på kollektivtrafiken i Landskrona. Vi har tidigare tagit beslut om att helelektrifiera stadsbussarna och erbjuda gratis kollektivtrafik för pensionärer över 70 år. Med en ny vänthall blir det ännu bekvämare att resa, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Både Trafikverket och Skånetrafiken har bidragit med informationsutrustning. En helt ny typ av förbättrad trafikinformation för buss och pendlarskyltar har installerats. Arbetet med inredningen i vänthallen är framtagen med utgångspunkt i resenärernas behov och har genomförts i ett tätt samarbete med Arkitektfirman Magasin A, som även har ritat hela stationsbyggnaden.

– Här har vi satsat på en helt ny typ av inredning och funktion för att verkligen sätta våra resenärer i fokus, och så har vi kombinerat det med nya tekniska lösningar för att nå ut med reseinformation på ett mera anpassat sätt, säger Jens Listrup, chef Strategi och affärsstöd samt ställföreträdande trafikdirektör.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)