Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexbussar kommer i Karlskoga

Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad i Region Örebro län. Foto: Miljöpartiet.

Karlskoga får flexbusstrafik efter sommaren sedan Region Örebro län och Karlskoga kommun nu har enats om att utveckla anropsstyrda flexbussar i kommunen. Ambitionen är att trafiken ska kunna starta under september månad.

– Beslutet är ett led i utvecklingen mot en mer flexibel kollektivtrafik för de som inte arbets- eller studiependlar, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad i Region Örebro län.

– För att kunna utveckla kollektivtrafiken behöver vi flexibla lösningar.

Flextrafiken innebär bättre tillgänglighet för människor som har svårt att fullt ut nyttja den linjelagda trafiken, på grund av för långa avstånd till hållplatserna.

Flextrafik i Karlskoga tätort föreslås införas mellan 9.30 och 15.30 under vardagar samt 10 – 14 under lördagar. Försöket ska pågå under tre år, och kostnaderna för trafiken ska delas lika mellan Region Örebro län och Karlskoga kommun. Kostnaderna beräknas uppgå till 1,5-2 miljoner kronor per år.

I upphandlingen av fordon kommer krav ställas på fossilfria drivmedel. Projektet ska utvärderas fortlöpande med avsikt att etablera anropsstyrd flextrafik som långsiktig del i stadstrafiken i Karlskoga.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)