Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vinner i Oslo

Nobina vinner trafik för 141 bussar i Oslo.

Bussoperatören Nobina har fått förnyat förtroende av Ruter, som är trafikhuvudman i Oslo och Akershus. Det totala värdet på avtalet är cirka 2,7 miljarder norska kronor (cirka 2,9 miljarder SEK) under avtalsperioden på åtta år med möjlighet till tre års förlängning. Trafikstarten är i juli nästa år och trafiken omfattar totalt 141 bussar, av vilka 22 är elbussar.

Satsningen är en del i Ruters ambition om att tillsammans med operatörerna bidra till en fossilfri kollektivtrafik där samtliga bussar kommer drivas av förnyelsebara bränslen från trafikstart.

– Vi är stolta över förtroendet Ruter ger oss. Att få fortsätta att utveckla trafiken i Osloregionen men också bidra med kunskap och erfarenheter för att etablera elbusstrafik i större skala. Detta samtidigt som vi bidrar till både en bättre kollektivtrafik och luftkvalité i linje med Ruters mål, säger Jan Volsdal, vd på Nobina Norge.

Bussarna kommer att vara utrustade med realtidssystemet BaaS, vilket möjliggör för nya digitala tjänster och lösningar för att möta resenärernas behov både nu och framåt.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till den 22 april 2018.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)