Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kunglig medalj till Rastas grundare

Prins Daniel och Rastas grundare Dan Tervaniemi.

Dan Tervaniemi, grundare av Rasta Group med de i bussbranschen mycket välkända vägrestaurangerna, fick på måndagen ta emot Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj. Medaljen överlämnades av Prins Daniel vid Sällskapets årshögtid på Riddarhuset i Stockholm.

– Syftet med Näringslivsmedaljen är att hedra företagsledare som med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige samt även att inspirera nya entreprenörer, sammanfattar Kungl. Patriotiska Sällskapets ordförande Erik Norberg.

Medaljen har delats ut årligen sedan 1984. Tervaniemi är en av nio personer som tog emot medaljen i år.

– Det är hedrande att få denna fina utmärkelse, en stolthet för mig och min familj men framförallt för alla medarbetare runtom i Sverige, säger Dan Tervaniemi.

– Rastagruppen är ett bevis på att man kan få hela Sverige, både landsbygd och stad att växa och det är glädjande att det vi gör uppmärksammas. Vi finns ju etablerade inom ett 20-tal olika kommuner och denna utmärkelse blir en fjäder i hatten på alla våra ställen, från Rasta i lilla Brålanda till restaurangerna på Kungliga Dramatiska Teatern.

Dan Tervaniemi har ägnat hela sitt yrkesliv åt restaurangbranschen.

1974 köpte han den restaurang som han arbetade på, vilket blev grunden till företaget Rasta, som idag har 24 anläggningar längs våra vägar över hela landet med 8 miljoner gäster som erbjuds ”en komplett stopp- och mötesplats”.

Rasta Group står idag på tre verksamhetsben: förutom serviceanläggningar numera även arenarestauranger (som exempelvis Ullevi Konferens) och kulturrestauranger (till exempel Dramatenrestaurangerna). Med 4 000 medarbetare omsätter man över 1 miljard kronor. Tervaniemi månar i allra högsta grad om företaget som ett familjeföretag. Det är nu åter helägt av familjen och hans hustru och fyra barn arbetar alla i företaget.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)