Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SJ guidar till lokalbussen

Anslutningsguiden i SJ:s mobilapp ska göra det lättare att komma från stationen till resans slutmål.

Från och med denna fredag ska det vara enklare för SJ:s tågresenärer att ta ta sig till sitt slutliga resmål med lokaltrafiken. Nu finns en ny funktion, Anslutningsguiden, i SJ:s mobilapp. Den ska göra det lättare för tågresenärer att välja och köpa en lokal, anslutande resa från tågets slutstation direkt i appen. Den digitala lokaltrafikbiljetten finns sedan i SJs app tillsammans med resenärens vanliga tåg- och pendlarbiljetter.

– Vi vet att många resenärer känner en viss osäkerhet över hur de ska ta sig vidare från stationen när de anländer med tåget. Funktionen Anslutningsguiden gör det enklare att resa kollektivt och enklare att förbereda sin ankomst till en station, säger Jenny Gejke, ansvarig för SJs digitala försäljningskanaler.

De färdmedel som omfattas av funktionen är buss, pendeltåg, spårvagn och tunnelbana, förutsatt att det finns på aktuell ort och i anslutning till stationen. Anslutningsguiden omfattar alla stationer i Sverige som SJs tåg stannar vid, samt Oslo S station.

– Vi arbetar också med att utveckla funktionen, till exempel med lösningar för kartor och vägbeskrivningar till kommande uppdateringar av appen, säger Jenny Gejke.

Kostnaden för lokalresor som köps via SJs app är densamma som vid köp i andra kanaler. I vissa fall förekommer en mindre bokningsavgift, vilken skiljer sig mellan olika trafikhuvudmän.

Det här är de viktigaste funktionerna i Anslutningsguiden:

Påminnelse i appen med information 20 minuter inför ankomst: ”Du ankommer snart Stockholm C. Behöver du resa vidare med kollektivtrafik?”.

Anslutningar med kollektivtrafik, anpassat efter aktuell resa med SJ.

Köpa biljett till lokaltrafiken som innebär att du inte behöver ladda ned flera olika appar för att resa med lokaltrafik i hela Sverige.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)