Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbussprotest från bussförare i Umeå

En av de elbussar från Hybricon som idag går i trafik i Umeå. Foto: Ulo Maasing.

Vi vill ha fungerande elbussar som är färdigtestade, utprovade och analyserade så att vi kan lita på dem. Det skriver huvudskyddsombudet för bussförarna vid Transdev i Umeå som kör lokaltrafiken i staden, den så kallade Ultrafiken, i en insändare i Västerbottens-Kuriren. Bakgrunden är att Umeå Kommun i dagarna väntas fatta beslut om leverantör av nya elbussar till Umeå. De elbussar som idag rullar i staden är samtliga levererade av Hybricon.

I insändaren skriver huvudskyddsombudet Camilla Ingman att bussförarna har gjort en namninsamling som man lämnat över till kommunen. Hon uppger att samtliga förare som har kommit i kontakt med insamlingen har skrivit under.

I namninsamlingen kräver förarna att ”vi vill att de elbussar som Umeå Kommun tänker köpa in fungerar. Vi är oerhört trötta på och frustrerade över att sedan flera år tillbaka ha varit tvungna att köra elbussar med så många problem som de vi kör nu.

De utgör ett stort arbetsmiljöproblem eftersom vi oroar oss för om bussen vi kör helt plötsligt ska sluta fungera och stanna av (utan styrning!) i korsningar, backar, rondeller eller andra trafikfarliga ställen.”

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Hobbyföretaget hybricon i ett nötskal. BYD, Yutong, Volvo, Solaris eller något dylikt till nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)