Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i södra Norrland: Mohlins Bussar köper Bollnäs Buss

Mohlins Bussar, som bland annat kör expresstrafiken Härjedalingen, förvärvar Bollnäs Buss. Foto: Mohlins Bussar.

Två bussföretag i södra Norrland blir ett när Mohlins Bussar köper Bollnäs Buss. Det sker genom att Mohlin Holding AB förvärvar samtliga aktier i Bollnäs Buss. Därmed skapar man tillsammans med Mohlins Bussar och Härjedalingen ett större trafikföretag i Hälsingland, Härjedalen och Jämtland.

Bollnäs Buss är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen sedan 1928 och har 50 anställda och kontor i Bollnäs. Bolaget har drygt 30 fordon och kör beställningstrafik, linjetrafik samt skolskjutsar.

– Vi har sökt en möjlighet för Bollnäs Buss att fortsätta verka i familjeföretagsandan. Mohlins Bussar som är ett familjeföretag med samma typ av historia som vår egen tycker jag är en bra partner för Bollnäs Buss, säger Ulf Eriksson, vd i Bollnäs Buss.

Mohlins har de senaste åren vuxit kraftigt. Med förvärvet av Bollnäs Buss kommer koncernen att ha 350 anställda och 160 fordon i Jämtland, Hälsingland och Härjedalen.

– Den här affären känns väldigt bra för oss då Ulf och Anette kommer att fortsätta jobba i bolaget. Bollnäs Buss är ett välskött bolag med ett mycket gott rykte och vi tycker att deras verksamhet och stationering passar oss bra. För oss på Mohlins är det ett viktigt steg att bygga ett ännu starkare trafikbolag för framtiden. säger Robert Mohlin vd i Mohlins Bussar och Mohlin Holding AB.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)