Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arriva Sverige stärker anbudsarbetet

Gustav Nilsson, ny commercial director vid Arriva Sverige.

Arriva Sverige rekryterar ny commercial director, affärsutvecklingschef, med uppdrag att driva arbetet för en fortsatt tillväxt för företaget. Till posten har Arriva Sverige utsett Gustav Nilsson som får ansvar för bland annat Arrivas anbudsarbete.

Gustav Nilsson är 42 år och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han är för närvarande Head of Programme Management Office på Ahlsell AB och har tidigare innehaft chefsroller på Boston Consulting Group i Stockholm och L.E.K. Consulting i London.

Bakgrunden till utnämningen är att Arrivas anbudsdirektör Linus Nerman av personliga skäl har valt att lämna tjänsten. Han kommer dock fortfarande att ha en central roll i Arrivas anbudsarbete, uppger företaget.

Samtidigt genomför kollektivtrafikmyndigheterna i Sverige under åren 2018 – 2020 ovanligt många och stora upphandlingar. Arriva menar sig ha goda förutsättningar att växa, inte minst därför att man har en stark orderbok idag.

Orderboken för operatörer inom kollektivtrafiken brukar beräknas som den totala kvarvarande omsättningen för tecknade trafikavtal dividerat med senaste årets omsättning för operatören. Därigenom erhålls en viktad kvarvarande kontraktstid på kontraktsportföljen. Arriva har idag en kontraktstid om 6,5 år vilket kan jämföras med exempelvis Nobina som enligt senaste årsredovisningen har 3,7 år (viktad utifrån antal bussar).

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)