Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Håkan Jönsson från Daimler till Iveco

Håkan Jönsson blir den 1 augusti chef för Iveco North Europe & Baltics. Foto: Ulo Maasing.

Håkan Jönsson, välkänd profil i svensk bussbransch, blir den 1 augusti chef för Iveco North Europe & Baltics med den officiella titeln Business Director. Tidigare i år återvände Håkan Jönsson till EvoBus Sverige efter att ha arbetat åt Daimler Buses i Tyskland. Han efterträdde då Anna Johansson som försäljningschef hos EvoBus.

Innan han flyttade till Tyskland var Håkan Jönsson försäljningschef för Mercedes-Benz bussar i Sverige.

Hos Iveco efterträder Håkan Jönsson dansken Lars Beck som chef för Iveco North Europe & Baltics. Beck slutade under våren på Iveco för att bli chef för Hyundai Danmark efter att ha lett Iveco North Europe & Baltics sedan den 1 december 2013.

Håkan Jönsson kommer på sin nya tjänst att ha det övergripande ansvaret för Ivecos bussar, lastbilar och transportbilar i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Han kommer att rapportera direkt till Ivecos vd.

Iveco North Europe & Baltics har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)