Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Få nya bussar under april

MAN toppar nyregistreringarna av bussar under april.

April blev en stillsam månad när det gäller nyregistrerade bussar i Sverige enligt Bil Swedens registreringsstatistik. Under månaden registrerades totalt 36 nya bussar (både lätta och tunga), 40,0% färre än under samma tid förra året, då 60 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 190 bussar, 20,2% färre än förra året, då 238 stycken registrerades. MAN blev största bussmärke genom en leverans till Arriva i Storstockholm.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 26 under april, 36,6% färre än under samma tid förra året då 41 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 135 tunga bussar, 18,7% färre än under motsvarande period förra året då 166 registrerades.

Så här ser listan ölver nyregistrerade tunga bussar under april ut:

MAN 10
Mercedes-Benz 3
Scania 3
Temsa 3
Setra 2
VDL 2
Volvo 2
Neoplan 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)