Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus gör entré i USA

FlixBus lanserades i USA på tisdagen.

Den snabbväxande tyska expressbussjätten som på fem år har blivit störst i Europa på expressbussar debuterade på tisdagen i USA. Lanseringen skedde vid en presskonferens i Los Angeles på tisdagsförmiddagen, lokal tid. Liksom i Europa arbetar FlixBus tillsammans med lokala busspartners, till en början åtta bussföretag.

Inledningsvis koncentrerar sig FlixBus på trafik i västra USA med bas i Los Angeles. Därifrån kommer man att trafikera destinationer i Kalifornien, Nevada och Arizona, bland annat San Diego, Las Vegas, Palm Springs, Phoenix, Flagstaff och Tucson.

Bland annat kommer man att konkurrera med legendariska Greyhound och Stgecoachföretaget Megabus.com.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)