Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus gör entré i USA

FlixBus lanserades i USA på tisdagen.

Den snabbväxande tyska expressbussjätten som på fem år har blivit störst i Europa på expressbussar debuterade på tisdagen i USA. Lanseringen skedde vid en presskonferens i Los Angeles på tisdagsförmiddagen, lokal tid. Liksom i Europa arbetar FlixBus tillsammans med lokala busspartners, till en början åtta bussföretag.

Inledningsvis koncentrerar sig FlixBus på trafik i västra USA med bas i Los Angeles. Därifrån kommer man att trafikera destinationer i Kalifornien, Nevada och Arizona, bland annat San Diego, Las Vegas, Palm Springs, Phoenix, Flagstaff och Tucson.

Bland annat kommer man att konkurrera med legendariska Greyhound och Stgecoachföretaget Megabus.com.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)