Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Håbo Buss storhandlar MAN

Claus Bay från Svenska Neoplan lämnade på torsdagen över elva nya turistbussar, MAN Lion´s Coach, till Håbo Buss-koncernen och Mats Mattsson.

Familjeägda Håbo Buss utanför Stockholm tog på torsdagen emot en leverans av elva nya bussar från Svenska Neoplan. Bussarna, samtliga är turistbussar av modell MAN Lion´s Coach, fördelas mellan Håbo Buss och dotterbolag i koncernen, bland annat Interbus.

Bussarna har motorer på 460 hästkrafter, Tipmatic växellåda, ny bakaxelutväxling, högre vridmoment med mera vilket leder till minskad bränsleförbrukning. De är också utrustade med Adaptiv farthållare, ACC, stort multimediacenter samt backkamera som ser längre än tidigare och dessutom tack vare vidvinkel även registrerar det som finns vid sidan om bussen baktill.

Vid förarplatsen finns 12 volts och 220 volts elutatg samt USB-uttag. Samtliga passagerarplatser har också USB-uttag.

Håbo Buss grundades 1990 och började sin verksamhet med två små skolbussar och ett trafikavtal med Håbo kommun. Företaget har senare förvärvat flera andra bussföretag i Mälardalen: Stures Busstjänst, Knivsta Buss, Julita Buss, Botkyrka Buss, Ragnesands Trafik, Resekompaniet och Interbus.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)