Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor bussorder från Dubai till Volvo

Volvo har fått en beställning på 143 busschassier till Dubai. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har tillsammans med företaget Famco Al Futtaim Auto & Machinery Co fått en order på 143 bussar till Dubai. Ordern omfattar chassier  för högklassiga bussar för långlinjetrafik. Beställare är statliga Dubai Roads and Transport Authority (RTA). Enligt Volvo är bussarna de första i Mellanöstern med Euro 6-motorer. Ordern är också den största som har lagts på långfärdsbussar i regionen och Famcos största kontrakt med RTA.

Leveranserna ska ske under en tidsperiod om två år. Chassierna är Volvo B11R Euro 6, medan karosserna är Sunsundegui SC5. Bussarna ska vara utrustade med avancerade ITS-system och ha en inredning av hjögsta standard med ergonomiska lättviktsstolar, USB-uttag, fotstöd, mugghållare och trägolv.

Bussarna ska inte bara trafikera Dubai, utan användas i hela de Förenade Arabemiraten. RTA har som mål att öka kollektivtrafikens marknadsandel med 30 procent fram till år 2030.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)