Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljongräns passerades medan valborgseldarna brann

Umeås kollektivtrafikchef Fredrik Fiorsell. Foto: Ulo Maasing.

Valborg blev en speciell helg för stadsbusstrafiken i Umeå, den så kallade Ultratrafiken. Under valborgsmässoafton passerade Ultra nio miljoner resor under det senaste året. Det innebär att resandet ökat med 115 % sedan 2005.

– Vår bedömning är att resandeökningen kommer att fortsätta under de kommande åren. Med nuvarande resandetakt passeras tio miljoner resor hösten 2019, säger Umeås kollektivtrafikchef Fredrik Forsell.

– Umeå kommer att fortsätta växa i kollektivtrafiknära lägen. Därför kommer inom kort ett förslag som innebär införande av femminuterstrafik från kommande vinter på den del av Umeås största linje som är mest belastad.

– Ett eventuellt införande av fria bussresor för en betydande andel av skolungdomarna från sommaren 2018 kommer också att generera ett ökat resande. Främst skolungdomar i städerna gynnas av ett sådant beslut vilket är positivt där det bedrivs stadstrafik som i exempelvis Umeå.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)