Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första stora elbussordern till Mercedes

Daimler Buses har fått den första större ordern på Mercedes-Benz Citro i fullelektriskt utförande. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses har fått sin första större order på den fullelektriska versionen av stadsbussen Mercedes-Benz Citaro. Det är lokaltrafiken i Hamburg, Hamburger Hochbahn, som har beställt 20 fullelektriska Citaro. De första två bussarna levereras innan årsskiftet.

– Vi har fått den första stora ordern på Citro som elbuss redan innan bussen har haft sin officiella premiär. Det visar det förtroende som trafikföretag har för vår lösning av elektromobilitet i kollektivtrafiken, säger Till Oberwörder, chef för Daimler Buses.

Från 2020 planerar Hamburger Hochbahn att endast köopa emissionsfria bussar.

Den fullelektriska versionen av Citaro ska börja serietillverkas innan året är slut. Bussen har ett system för temperaturhantering som minskar energiförbrukningen och därmed ökar räckvidden. Passagerarutrymmet värms till exempel med en värmepump. Bussen har elmotorer monterade på bakaxeln, nära hjulnaven.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)