Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

New York satsar på övergång till elbussar

New Yorks kollektivtrafikmyndighet MTA planerar tt på sikt elektrifiera samtliga 5 700 bussar i staden. Idag testar man tio elbussar. Bild: MTA.

New York City planerar att stegvis elektrifiera hela sin bussflotta. Lokaltrafiken där, MTA (Metropolitan Transportation Authority) har idag 5 700 bussar. Idag testar MTA tio fullelektriska bussar och ytterligare 60 ska levereras till MTA nästa år. Siktet är inställt på att hela bussflottan ska vara elektrisk till år 2040.

MTA har inte offentliggjort hur planerna ser ut efter nästa år. Bland annat beror satsningen och hur snabbt den genomförs på hur snabbt tekniken mognar både när det gäller bussarna och laddinfrastrukturen, enligt Andy Byford, styrelseordförande för New York City Transit.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)