Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Berlin i topp när storstadsresorna ökar

En buss från Rolfs Flyg & Buss vid Alexanderplatz i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Europas storstäder har fått ett uppsving som resmål. Det visar ny statistik som Rolfs Flyg & Buss tagit fram i samband med företagets lansering av årets vinterkatalog. ”Resandet ökar i sin helhet, men både flyg- och bussresor till Europas storstäder har ökat i popularitet”, säger Emanuel Karlsson, VD på Rolfs Flyg & Buss.

Bland de europeiska städerna är Berlin i topp, tätt följt av Rom, New York och Prag. Men även Barcelona, Budapest och London är populära resmål att spendera fem till sex dagar i. Listan toppas dock av Almuñécar i Spanien, som har varit Rolfs Flyg & Buss bäst bokade resmål sedan flera år tillbaka. Även rundresan till Rom, Sorrento och Capri behåller sin popularitet.

Jämfört med förra året har fyradagarsresan med Rolfs Flyg & Buss till Berlin ökat med 92%, medan sexdagarsresan till Prag ökat med 45%.

– Tittar man från ett större perspektiv ökar det totala resande oerhört, och då naturligtvis även våra klassiska rundresor. Men vi tror att storstadsresorna är ett väldigt bra komplement till årets övriga resande. Att kunna ta sig med flyg till Rom, göra staden och se stadens pärlor för att vara tillbaka fem dagar senare verkar passa väl in i samhällets ökade tempo, säger Emanuel Karlsson.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)