Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Världspremiär: Betala taxin med sång

Här är taxin där du betalar med sång. Foto: Forum.

När den stora finska rockfestivalen Ruisrock i Åboi äger rum den 6 – 8 juli går det att åka taxi utan ett öre, eller snarare en euro på fickan. Det krävs bara att du sjunger i taxin på väg till festivalen. Bilarna är eldrivna, så man slipper bli överröstad av motorljud i sin skönsång när man åker Singalong Shuttle.

Det hela är naturligtvis ett PR-jippo som energiföretaget Fortum står bakom och som syftar till att få människor att uppmärksamma fördelarna med elektromobilitet.

Det är inte första gången som musik används för att visa på fördelarna med eldrivna fordon. När elbussarna härom året introducerades på linje 55 i Göteborg lät Volvo Bussar artister spela in musik ombord. Och åtminstone för omgivningen var sången skönare än i Singalong Shuttle till Ruisrock:

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)