Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utbildning av bussförare i Stockholm stoppas

Arbetsförmedlingen stoppar bussförarutbildning som man anser vara bristfällig. Foto: Ulo Maasing.

Arbetsförmedlingen stoppar den utbildning av bussförare som man sedan den första augusti i fjol har anlitat Yrkesakademin för att genomföra. Anledningen är att Arbetsförmedlingen anser att utbildningen är undermålig, rapporterar SvT Nyheter Stockholm.

Ungefär var tredje vecka har en utbidningsomgång med en grupp på vardera femton personer startat. Arbetsförmedlingen anser att Yrkesakademin inte har levt upp till kraven i avtalet mellan parterna.

– Vi har krav på att de ska använda digitala körjournaler som ligger i systemet. Där har vi inte fått någon redovisning, så vi har inte kontroll över hur många körtimmar som personerna har gjort, säger Thomas Hedberg, utbildningsansvarig vid Arbetsförmedlingen till SvT Nyheter Stockholm.

Han uppger även att man har fått in klagomål från deltagare. De deltagare som nu genomgår förarutbildningen får fullfölja denna, men nya sökande tas inte in innan Arbetsförmedlingen anser att bristerna är åtgärdade.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)