Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dafo Brand knoppar av

Dafo Brand knoppar av sin verksamhet när det gäller brandskydd av fordon.

Företaget Dafo Brand, som är känt bland annat för sina släckutrustningar för motorrum på bussar, knoppar av sin verksamhet när det gäller brandskydd av fordon från företagets övriga brandskyddsverksamhet som brandredskap och brandservice. Det nya bolaget har fått namnet Dafo Vehicle Fire Protection AB och kommer att vara i drift från den första juli.

– Syftet med denna förändring är att fokusera mer på den långsiktiga kontinuerliga utvecklingen av fordonsverksamheten mot bakgrund av global tillväxt och kundkrav, säger affärsområdeschefen Johan Balstad.

– En separat juridisk enhet gör det lättare att förvärva kompetens och erfarenhet, resurser och kapital som underlättar utvecklingen av Dafo Vehicle Fire Protection AB.

– Dessutom, som en del av denna tillväxt, drivs den amerikanska verksamheten sedan tidigare genom vårt dotterbolag Dafo US vilket ytterligare stärker vår position i Nordamerika.

Dafo Vehicle Fire Protection AB levererar branddetektions- och brandsläckningssystem för bland annat bussar, gruv- och anläggningsmaskiner, skogsbruks- och avfallshanteringsmaskiner samt lastmaskiner och kranar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)