Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för VDL i Sverige

Fredrik Dahlborg, ny vd för VDL Bus&Coach Sweden.

VDL Bus & Coach har utsett Fredrik Dahlborg till ny verkställande direktör. Fredrik har gedigen erfarenhet inom både stads- och turistbussbran-schen. Under de senaste fem åren har han varit Scanias försäljningschef för stadsbussar och långfärdsbussar i Europa och Eurasien.

Fredrik Dahlborg har tillbringat totalt 15 år i olika befattningar på Scania, först inom strategi och affärsutveckling, följt av olika kommersiella befattningar. Fredrik Dahlbirg kommer att tillträda som vd den 16 augusti.

– Jag är mycket hedrad och glad att få komma till VDL Bus & Coach i denna spännande tid av omställning i bussbranschen. VDL:s erfarenhet och ledande position som omställningspartner till utsläppsfri kollektivtrafik gör det till ett intressant och utmanande företag att arbeta för.

– Jag ser fram emot att fortsätta detta arbete tillsammans med det nuvarande teamet på VDL Bus & Coach Sweden. Som ett helägt dotterbolag till VDL kan vi ytterligare öka vår närvaro på den svenska marknaden och ytterligare stödja våra kunder för att göra dem ännu mer framgångsrika, säger Fredrik Dahlborg.

VDL har också rekryterat Lars-Olof Gummesson som har nästan 20 års erfarenhet i bussbranschen, senast från Evobus Sverige där han varit key account manager. Lars-Olof Gummesson kommer att börjaVDL Bus & Coach Sweden i juli som säljchef.

Sami Ojamo (för närvarande interimschef för VDL Bus & Coach Sweden AB och VDL Bus & Coach Norge As) kommer att fortsätta i sin nuvarande roll som affärsutvecklingschef för kollektivtrafikmarknaden i Sverige, Norge och Finland.

I denna roll är hans fokus på omställning till elektromobilitet, innovation och nya affärsmöjligheter. Sami Ojamo kommer även vara involverad i den ytterligare expansionen av VDL Bus & Coach Norway AS. I denna roll kommer han att använda sin erfarenhet och expertis på den skandinaviska marknaden för att skapa optimala lösningar för kunder och stärka VDL Bus & Coachs position som omställningspartner för nollutsläppstransporter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)