Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fara för en miljon sydsvenskar

Jönköpings Länstrafik tillhör de länstrafikbolag som får den nya appen. Foto: Ulo Maasing.

Det norska IT-företaget Fara ska utveckla en ny reseapp för fyra länstrafikbolag. Det är Kalmar Länstrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik, och Länstrafiken Kronoberg har gemensamt upphandlat utveckling och drift av en ny mobil app för resenärer i södra Sverige.Över en miljon människor bor i de fyra länstrafikbolagens trafikområde.

Den nya reseappen kommer bland annat innehålla reseplanering, kartinformation och biljettköp samt bokning av anropsstyrd trafik. Fara har tidigare utvecklat och levererat liknande lösningar i Norge och Österrike. Det här kommer att vara den första reseappen som man har utvecklat unikt för den svenska marknaden.

Den nya appen är en viktig del i Södra Sveriges framtida biljettsystem. Den bygger på den standard som utvecklats av Samtrafiken i dess biljett- och betalprojekt.

– Standardiseringen kommer att påverka hela den svenska kollektivtrafikbranschen i framtiden, och den kräver att vi är innovativa i hur vi möter de nya kraven. Vi ser fram emot att tillsammans med Sydlänen utveckla en effektiv och framtidsriktig lösning, säger Örjan Kirkefjord, vd för Fara.

Kontraktet för den nya appen löper på fyra år, med en option på ytterligare fyra. Utvecklingen kommer att ske i två steg, med den första leveransen under fjärde kvartalet i år och första kvartalet nästa år, och en andra leverans efter sommaren 2019. Appen kommer att finnas tillgänglig för både Android och iOS.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)