Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppåt för Tallink

Fler reste med Tallink och Silja Line. Foto: Ulo Maasing.

Tallink Grupp, det vill säga färjerederierna Tallink och Silja Line, ökade både när det gäller passagerartrafiken och frakten under det andra kvartalet i år, jämfört med samma period förra året. Under andra kvartalet av räkenskapsåret 2018 (april-juni) transporterade AS Tallink Grupp 2 631 326 passagerare, vilket är en ökning med 1,7% jämfört med föregående år. Antalet transporterade fraktenheter ökade med 10,1% till 101 072 enheter och antalet personbilar ökade med 0,5% till 311 340 enheter i samma jämförelse.

Totalt reste 2,63 miljoner passagerare med ’Tallink Grupps färjor under april – juni i år. Mer än hälften av dessa reste på rutten mellan Finland och Estland som också hade en ökning med 2,2 procent. Mellan Sverige och Finland minskade antalet passagerare med 0,6 procent till 761 000.

Antalet passagerare mellan Estland och Sverige ökade med 1,3 procent till 280 000 och mellan Lettland och Sverige med 7,7 procent till 212 000.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)