Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark junimånad för bussarna

Temsas midibuss MD9 finns stadigt med i registreringsstatistiken. av nio nyregistrerade Temsa under maj var åtta MD9. Foto: Temsa Sverige.

Juni blev en stark månad när det gäller nyregistreringarna av bussar, rapporterar branschorganisationen Bil Sweden. Under juni registrerades totalt 98 nya bussar (både lätta och tunga), 188,2% fler än under samma tid förra året, då 34 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 357 bussar, 5,6% fler än förra året, då 338 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 74 under juni, 236,4% fler än under samma tid förra året då 22 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 263 tunga bussar, 7,8% fler än under motsvarande period förra året då 244 registrerades.

Här är topplistan för månaden:

MAN 25
Volvo 20
Scania 13
Temsa 9
Setra 4
Mercedes-Benz 2
Iveco 1

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)