Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slutringt för att beställa färdtjänst

Västtrafik testar möjligheter att beställa färdtjänst genom digitala kanaler. Foto: Thomas Harrysson.

Västtrafiks resenärer i Skövde, Skara och Götene får nu möjlighet att testa att boka färdtjänst via internet och app. Tidigare har det endast varit telefon som gällt för att boka resa med färdtjänst. Men i det pilotprojekt som startade på måndagen låter Västtrafik de som reser med färdtjänst i Skövde, Götene och Skara testa att boka färdtjänst via internet och app.

– Det har funnits önskemål från våra resenärer om fler sätt att boka sin färdtjänstresa på. Webbsidan och appen ger fler möjligheter att boka, för det är ju inte alltid man har möjlighet att ringa ett samtal, säger Botond Rajna, som är projektledare för testet.

Via internet eller appen går det att boka sin resa när som helst på dygnet och enkelt hålla koll på sina bokade resor. Det går också att bli ombud och hjälpa någon annan att boka resor.

Pilotprojektet ska ge svar på hur kunderna upplever det nya sättet att boka sin resa och säkerställa att tekniken fungerar. Västtrafik kommer genomföra kundundersökningar under testperioden och sedan utvärdera resultatet.

Även i fortsättningen går det att beställa färdtjänst genom att ringa till Västtrafiks beställningscentral.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)