Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Designpris för kollektivtrafikskyltar

SL:s nya skyltdesign har tilldelats ett tungt internationellt designpris. Foto: Micke Lundström/Stockholms läns landsting.

Den nya design på informationsskyltar som SL (Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting) håller på att införa har vunnit ett tungt, internationellt designpris. Systemet har belönats med utmärkelsen Best of the Best i den internationella designtävlingen Red Dot Awards i kategorin Communication Design.

Av 8 610 inlämnade bidrag från 45 länder var det bara 58 bidrag som vann Best of the Best. Bakom arbetet ligger designbyrån Familjen Pangea.

Arbetet med att införa ett enhetligt skyltsystem i kollektivtrafikmiljön i Storstockholm påbörjades 2014. Det nya skyltsystemet ska bland annat göra det lättare för resenärer att hitta rätt.

Det nya skyltsystemet ska väva ihop alla trafikslag inklusive båt och göra det lättare för resenärer att hitta rätt samt känna att kollektivtrafiken är attraktiv och tillgänglig.

SL-trafikens skyltar består idag av flera generationers olika designlösningar, som präglas av den tidsanda och estetik som rådde då stationerna byggdes eller skyltades om. Det är i många fall otydligt för resenärerna och uppfattas inte som ett sammanhållet trafiksystem.

Närmast på tur att få nya skyltar är Tekniska Högskolan, där tunnelbanan, Roslagsbanan och bussterminalen ska vävas ihop med tydlig hänvisning. Därefter kommer skyltarna att införas etappvis under ett antal år framöver.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)