Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortfarande wififritt hos Västtrafik

Alla bussar, tåg och båtar som kör för Västtrafik skulle ha wifi senast i år. Men bara cirka 100 av 1 900 bussar har det. Foto: Ulo Maasing.

Bara omkring 100 av de 1 900 bussar som kör för Västtrafik har wifi – trots att Västtrafiks styrelse redan 2015 beslutade att samtliga bussar, tåg och båtar skulle ha trådlöst internet ombord senast det här året. En underkänd upphandling är orsaken, skriver TTELA.

En leverantör som bjöd i upphandlingen överklagade resultatet till förvaltningsrätten eftersom man ansåg att västtrafik inte hade levt upp till kvalitetskriterierna i upphandlingen. Domstolen gick på samma linje och underkände upphandlingen.

– Rätten ansåg att kvalitetsutredningen inte var helt transparent och tydlig. Vi tyckte inte att vi hade gjort fel, men fick underkänt av rätten och då får vi gå vidare, säger Västtrafiks trafikchef Mikael Olsson till TTELA.

I höst inleder Västtrafik en ny upphandling.

På några linjer finns det dock wifi. Linje 100 mellan Borås och Göteborg är en av dessa, men där är det operatören Nettbuss som själv erbjuder kunderna det, inte Västtrafik. Dessutom pågår två pilotprojekt i Borås respektive Skaraborg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)