Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fyra av tio beredda betala mer för bättre kollektivtrafik

Elbuss i Eskilstuna. Foto: Emilie Otterbeck.

42 procent av sörmlänningarna är villiga att betala mer skatt eller högre biljettpriser om kollektivtrafiken blir bättre. Det visar en undersökning som SR P4 Sörmland har låtit undersökningsföretaget Novus göra. I undersökningen deltog 1 000 personer.

24 procent av de tillfrågade sa sig vara beredda att betala mer för biljetterna och 27 procent högre skatt för att förbättra kollektivtrafiken. 49 procent sa i undersökningen nej till högre skatt eller biljettpriser, och 8 procent sa att de inte visste hur de skulle ställa sig.

16 procent av sörmlänningarna anser att tillgången på kollektivtrafik är mycket god, medan 44 procent menar att tillgången är ganska god. 33 procent anser att tillgången till kollektivtrafik är dålig.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)