Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare åt ena hållet, billigare åt andra

Dyrare i ena riktningen. Foto: KLT.

Att länstrafikbolagen i landet, idag de regionala kollektivtrafikmyndigheterna, under lång tid har satsat på egna biljettsystem som inte kommunicerar med kringliggande län får fortfarande märkliga konsekvenser. Den som tar en stadsbuss i Kalmar och sedan byter till tåg för att resa utanför länsgränsen får betala 18 procent mer för resan, än den som gör exakt samma resa i omvänd riktning, rapporterar SR P4 Kalmar.

Anledningen är att stadsbussarna i Kalmar, som ingår i KLT:s trafiksystem, har ett annat biljettsystem än det som används av övriga länstrafikbolag i södra Sverige. Och resenärerna får betala.

En resa med stadsbuss och tåg från Kalmar till Växjö blir därför dyrare än en resa med stadsbuss och tåg från Växjö till Kalmar.

– Kalmar och Kronoberg har olika biljettsystem i botten. I Kalmars system kan inte stadsbussen sälja en biljett direkt till Växjö. Men däremot kan en stadsbuss i Växjö sälja direkt till Kalmar. Så i ena riktningen blir det dyrare tyvärr, säger Christer Olsson, marknadschef på Kalmar länstrafik, KLT, till SR P4 Kalmar.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)