Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler tar bussen i Skellefteå

Trots en ovanligt solig och varm vår och sommar ökar resandet med Skellefteå Buss. Foto: Skellefteå Buss.

Det kommunägda bussföretaget Skellefteå Buss kan för fjärde året i rad notera ett ökat resande med stadsbussarna i Skellefteå. Totalt har det under årets åtta första månader gjorts över 24 000 fler resor i år jämfört med samma period förra året. Under perioden januari – augusti hade stadstrafiken i Skellefteå 808 746 resande. År 2015 var det 679 054 under samma tid och i fjol 784 280.

Ökningen från i fjol har skett trots en ovanligt varm och solig vår och sommar.

– Bra väder brukar inte vara gynnsamt för resandet med kollektivtrafik. Då tenderar människor att välja att gå och cykla istället för att åka buss. Att vi lyckas hålla i trenden med reseökning över sommaren är glädjande, speciellt med tanke på att vi mäter mot en sommar med dåligt väder i fjol. Vid dåligt väder blir buss blir ett mer lockande alternativ, säger Andreas Olofsson, vd för Skellefteå Buss.

Ett populärt erbjudande under sommaren 2018 har varit sommarlovsbiljetten, som möjliggjort att skolelever från och med årskurs sex i grundskolan till och med årskurs två på gymnasiet fick gratis kollektivtrafik under sommaren. Hur stor betydelse sommarlovsbiljetten har haft för resandeökningen uppges dock inte av Skellefteå Buss.

Totalt har det under 2018 gjorts 24 466 fler resor i stadstrafiken jämfört med januari till och med augusti 2017. Det motsvarar en reseökning på 3,1 procent.

– Reseutvecklingen under hösten blir spännande att följa. Hösten är generellt en årstid då fler väljer buss som färdmedel, säger Andreas Olofsson.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)