Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss köper Skåneföretag

Göran Mellström, vd för Bergkvarabuss. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss AB har förvärvat två skånska bussföretag, Kiviks Buss AB samt Österlenbuss AB. De båda företagen har fram till nu ägts av Sundspärlans Buss & Taxi. Kiviks Buss AB bedriver framförallt skolskjutstrafik i Simrishamns kommun. Österlenbuss AB är beläget i Ystad. Kunduppdragen består av skolskjutstrafik i Ystad kommun och beställningstrafik.

– Bolagen, med sin inriktning på skolskjuts- tågersättnings- och beställningstrafik, passar väl in i den verksamhet som Bergkvarabuss bedriver i sydöstra Skåne, vilket ökar möjligheterna för en uppskalad verksamhet, säger Göran Mellström, vd för Bergkvarabuss AB.

Bergkvarabuss AB ingår i koncernen Mekka Traffic AB, där även Sohlberg Buss, Ölvemarks Holiday, Scandorama, Traveller Buss AB, Buss Persson AB och Elite Traffic GmbH m.fl. ingår. Företaget är delägare i det danska företaget Anchersen A/S samt det norska bolaget Busscharter.no AS.

Bergkvarabusskoncernen omsätter över 2 miljarder kronor, har cirka 1 250 fordon och sysselsätter cirka 2 100 årsanställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)