Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina ändrar i toppen – Jan Bosæus vice koncernchef

Nobina Sveriges vd Jan Bosæus blir vice koncernchef. Foto: Nobina.

Bussoperatören Nobina ändrar i koncernledningen. Nobina Sveriges vd Jan Bosæeus utses till vice koncernchef i Nobina AB. Samtidigt utses Henrik Dagnäs till ny vd för Nobina Sverige AB och medlem av koncernledningen. Nobina är Nordens största bussoperatör med trafik i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Henrik Dagnäs tar över som vd för Nobina Sverige. Foto: Nobina.

I ett pressmeddelande förklarar Nobina AB att förändringen innebär att Jan Bosæus med sin ”långa erfarenhet och kunskap kommer att kunna bidra till hela koncernens utveckling och verksamhet på samtliga marknader. Detta samtidigt som Henrik Dagnäs kan fortsätta att driva förändring och affärsutveckling på den svenska kollektivtrafikmarknaden med sin unika och breda kunskap.”

– Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Jan Bosaeus till sin nya roll som vice koncernchef för Nobina. Jan har under sina 16 år som vd för Nobina Sverige utvecklat bolaget till den ledande och trovärdiga aktör på kollektivtrafikmarknaden som Nobina i dag är känt som. Med den nya rollen kan vi nu som koncern lyfta detta en nivå till och säkerställa kunskapsöverföring och en ytterligare hävstång för oss som koncern på den nordiska marknaden, säger Magnus Rosén, koncernchef och vd på Nobina.

– Samtidigt tar Henrik Dagnäs med sig en unik och bred erfarenhet till sin roll som vd på Nobina Sverige, från såväl Nobina som den svenska kollektivtrafikbranschen. Där Henrik innehaft en rad olika roller och nu senast som vice vd och marknadsdirektör för Nobina Sverige. I den snabba teknikförändring och betydelse som kollektivtrafiken har för samhället så tillför Henrik viktiga perspektiv till koncernledningen och jag är mycket nöjd med att han nu är en del av den.

Både Jan Bosaeus respektive Henrik Dagnäs tillträder sina nya roller under måndagen.

Nobina omsätter över 9 miljarder kronor och har drygt 11 000 medarbetare med huvudkontor i Solna, Stockholm.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)