Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna tar över när elbusslinje försvinner

Bromma flygplats förlorar den elbusslinje som flygbolaget BRA har kört sedan hösten 2016. Foto:Peter Phillips.

Flygbussarna tar den första oktober över trafiken på busslinjen mellan Bromma Airport och Arenastaden i Solna. Linjen körs idag av flygbolaget BRA med elbussar. Samtidigt som Flygbussarna tar över skärs trafiken ner radikalt. Dagens 17 turer vardagar med eldrivna midibussar blir fyra – fem avgångar med vanliga, fullstora flygbussar.

Flygbussarna startar linjen i samarbete med flygbolaget BRA, för att kunna fortsätta erbjuda affärsresenärer en smidig resa mellan Arenastaden och Bromma flygplats. Flygbolaget BRA har fram till i dag trafikerat sträckan och nu står det alltså klart att Flygbussarna tar över.

Det var i oktober 2016 som BRA srtartade elbusslinjen mellan Bromma och Arenastaden. Ekmanbuss kör. Foto: Ulo Maasing.

Det var i oktober 2016 som flygbolaget BRA hade premiär för sin linje mellan Bromma och Arenastaden. Initiativet togs av företag i Arenastaden som ville ha bättre förbindelse till Bromma för att medarbetarna inte skulle åka taxi på tjänsteresorna. Flygbolaget BRA startade då trafik med två eldrivna midibussar med plats för 20 sittande passagerare och 20-minuterstrafik i högtrafik. Bussarna körs av Ekmanbuss.

Busslinjen var då den andra elbusslinjen i Storstockholm. Även den första, som alltjämt finns kvar, drevs helt i provat regi.

När Flygbussarna tar över den 1 oktober skärs trafiken ner från dagens 17 turer på vardagarna till fyra avgångar från Bromma flygplats mot Arenastaden på morgonen och fem avgångar tillbaka mot Bromma flygplats från Arenastaden på eftermiddagen.

– Vi är glada över samarbetet med BRA och vi ser fram emot att ta över denna linje som vi tror i framtiden kan utvecklas ännu mer. Då våra bussar endast drivs av fossilfritt bränsle så kommer vi fortsatt kunna erbjuda en miljövänlig transport mellan Bromma Airport och Arenastaden, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)